Modellavdelningen

Modellavdelningen är den första avdelningen ditt arbete hamnar hos. En exakt arbetsmodell är en viktig förutsättning för ett bra slutresultat. För optimal hållfasthet används en våg som själv mäter rätt mängd vätska/pulver. Vi använder giroform plastplattor till alla arbetsmodeller för att få stabila modeller med rätt expansion. Endast gipser av högsta kvalitet används.

Digitala modeller

Dental Design ett TriosReady certifierat laboratorium.
Vi tar emot digitala filer från alla öppna system och 3D printar modeller från dessa filer.

Cad/Cam

Här scannas modellen, sedan designas kron/bro skeletten för Zirkonia och metall till optimal styrka och estetik. Med en knapptryckning överförs sedan filerna till våra fräsmaskiner som med en fantastisk precision fräser fram skelett med exakt passform och rätt cementspace.

Zirconia

Vitt och infärgat Zirconia i all ära, men translucent är i en helt annan dimension. Med porslins påbränning får det en estetik och lyster som är unik.

Zirconiats styrka, 1200 – 1450 MPA, gör det även lämpligt till stora broar.

Full Zirconia Implantat

Med stor framgång fräser vi Kbf konstruktioner i 100 % Translucent Zirconia, både helkäkar och delkäkar samt singelkronor. Eftersom vi endast bränner buccalt ytporslin på dessa, så slipper man porslinschippningar och porslinsfrakturer.

Dessa konstruktioner lämpar sig väl till bruxare och pressare, endast lite gingiva porslin samt buccalt ytporslin bränns på för att höja estetiken. Vi arbetar endast med Zirconia av högsta kvalitét. Efter önskemål arbetar vi naturligtvis även med Titan, CoCr och guld i alla förekommande implantat system med porslin eller proteständer.

E-Max

Genom att pressa en färgad translucent kärna och måla eller lägga på E-max ceram som ytskikt, får man en metallfri krona med hög estetik.

Kombinationsarbeten

I takt med implantatens utveckling har efterfrågan på kombinations protetik minskat. Numera sätts fixturer in där det saknas tänder. Fortfarande finns det dock ett behov av detta. Vi utför efter önskemål alla typer av kombinationsarbeten.

Metallkeramik

Vår senaste tekniksatsning är en CAD/CAM fräsmaskin från Datron. Med denna fräser vi fram underkonstruktioner, med en fantastisk industriell precision. Genom att scanna modellen och sedan designa kronan/bron i ett CAD/CAM program och fräsa fram konstruktionen får vi en produkt som har många fördelar jämfört med den traditionella tekniken. I datorn bestämmer vi bl.a graden av cementspace. Kronan/bron fräses fram ur ett blanks. Därigenom får vi en konstruktion som är absolut homogen och spänningsfri. Fördelar: Bättre passform, absolut kontroll över konstruktionen.

Ortodonti

Här tillverkas även apnéskenor, bettskenor, idrottsskydd, blekskenor mm.

Protes.

På vår protes avdelning har vi personal med lång och gedigen erfarenhet från avtagbar protetik.

Vi levererar alla förekommande konstruktioner gällande avtagbar protetik.

Outsourcing

Dental Design samarbetar med ett europeiskt ägt laboratorium i Schenzen i Kina. Vår samarbetspartner är certifierad enligt ISO 9001:2000. Genom detta samarbete kan vi erbjuda högkvalitativa produkter inom vissa segment till ett attraktivt pris. Priserna på aktuella produkter hittar du i kolumnen ”Economy” i vår prislista. Leveranstiden är 12 arbetsdagar.
OBS! Det är alltid kunden som bestämmer om jobbet skall skickas till Kina. Dental Design gör aldrig detta på eget initiativ.

För alla arbeten som beställs via Economy gäller att vi först slår ut samtliga modeller på vårt laboratorium, och om det behövs kontaktas tandläkaren, innan arbetet skickas vidare till vår samarbetspartner. På detta sätt kan vi garantera kvaliteten och minimera potentiella problem. Eventuella justeringar gör vi normalt på vårt laboratorium. För Economy gäller samma garantivillkor som för övriga produkter.